Norveška

Ukida se većina mjera

  • Извор: СРНА
  • 01.02.2022. 21:55

Norveška će ukinuti većinu preostalih mjera uvedenih da se spriječi širenje kovida 19, osim nošenja maski u zatvorenom prostoru i držanja distance, odluka je Vlade te zemlje.

Vlada je podsjetila da su u decembru ušli u djelimično zaključavanje zbog borbe protiv omikron soja, ali većina mjera više nije potrebna.

Premijer Jonas Gar Store rekao je da je malo vjerovatno da će stalni porast broja slučajeva korona virusa ugroziti zdravstveni sistem.

"Čak i ako se mnogo više ljudi zarazi, manje je onih koji su hospitalizovani. Dobro smo zaštićeni vakcinama. To znači da možemo da ublažimo mnoge mjere čak i kada stopa infekcija brzo raste", naglasio je Store na konferenciji za novinare.

Restoranima će ponovo biti dozvoljeno da služe alkohol poslije 23.00 časa, rad od kuće više neće biti obavezan, a biće ukinito i trenutno ograničenje od 10 posjetilaca u privatnim kućama.

I dalje će se insistirati na osnovnim mjerama socijalnog distanciranja, koje podrazumevaju najmanje metar odstojanja prilikom kontakta i nošenje maske za lice u zatvorenim prostorima, saopštila je Vlada.

Najava norveške Vlade uslijedila je nakon sličnih odluka susjedne Danske i drugih evropskih zemalja, među kojima su Velika Britanija, Irska i Holandija, koje su ublažile ili uklonile mjere posljednjih sedmica nastojeći da se vrate normalnom funkcionisanju. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?