Кијев

Украјина напала аеродром на територији Русије

  • Извор: Агенције
  • 15.06.2024. 10:03

Украјинске снаге извеле су жестоки напад на војни аеродром у Русији, гађајући ратне авионе и објекте за навођене (клизне) бомбе које су се користиле за нападе на Украјину.

Операција у четвртак увече била је дио ‘сталне кампање како би се деградирале руске ваздушне снаге‘ баш као што је деградирана руска црноморска флота, пише "Скај Њуз".

Доступне сателитске слике војне базе које је објавио "Планет Лабс" наводно показују два ловца-бомбардера СУ-34 у ваздушној бази Морозовск у јужној Русији, као и некакву бијелу структуру, вјероватно хангар, прије напада. Друга слика приказује посљедице напада, односно уништен авион и структуру.

Такође се види разнесен кров јединог хангара за више авиона у бази те се унутра назиру два борбена бомбардера Су-34. Авиони су вјероватно претрпјели одређену штету. Овај хангар би био главна мета украјинских дронова, пише портал "Њор Зон".

За сада нема званичне потврде о украјинским нападима. Руски званичници и локални медији извијестили су о нападу дроном у граду Морозовск, пише "Кијев Индепендент".

Регионални гувернер је рекао да се руска противваздушна одбрана суочила са "масовним нападом", због чега су неки дијелови града остали без струје.

Украјинци су, пак, објавили да су "прецизни удари" циљали авионе Су-34 и "складишта за клизне бомбе" на аеродрому.

Први снимак након убиства у супермаркету

Први снимак након убиства у супермаркету

"Мете су погођене како би се умањила способност Русије да изведе ваздушне нападе на подручје Харкова. Ово је још једна акција у циљу потискивања руских копнених снага са привремено окупираних територија," рекао је извор који је желио да остане анониман.

Буданов: Украјинске снаге са 70 дронова напале руски аеродром у Ростовској области

Начелник Главне обавјештајне управе при Министарству одбране Украјине Кирил Буданов изјавио је да су украјинске снаге напале са најмање 70 дронова руски војни аеродром Морозовск у Ростовској области.

Буданов је рекао да су дронови лансирани са украјинске територије на аеродром који се налази око 270 километара од линије фронта, преноси "Униан". Додао је да се чека информација да ли су у нападу оштећени авиони.

Министарство одбране Русије претходно је саопштило да је противваздушна одбрана током ноћи оборила три беспилотне летјелице Оружаних снага Украјине изнад Ростовске области.

Пратите нас и путем Вибера