Покушај саботирања гасне станице

Украјинац покушао да разнесе гасовод у Русији: Спектакуларна акција руске ФСБ

  • Извор: Агенције
  • 13.02.2024. 22:34

Службеници руске Федералне службе безбједности (ФСБ) осујетили су покушај саботирања гасне станице у Лењинградској области.

ФСБ је ухапсио страног држављанина који је посједовао пет импровизованих експлозивних направа (ИЕД), саопштила је ТАСС служба за штампу ФСБ у уторак.

"Акт саботаже, који су планирале украјинске обавјештајне службе у погону за гориво и енергију у Лењинградској области, је спријечен“, саопштио је ФСБ.

"Као резултат обраде пристиглих података о дојавама сумњиве особе у близини гасоводне станице, као и благовремених и координисаних напора службеника ФСБ-а, осумњичени је идентификован и приведен“, наводи се у саопштењу.

"Испоставило се да је приведени држављанин Украјине“, наводи ФСБ. "Притворени осумњичени је у свом посједу имао пет потпуно напуњених импровизованих експлозивних направа, које је, како се претпоставља, намјеравао да постави на једну од тачака гасовода. Експлозив је деактивиран," наводи се.

Истражни органи ФСБ Санкт Петербурга и Лењинградске области покренули су кривични поступак по оптужби за покушај саботаже и недозвољено посједовање експлозивних направа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм