Mihailo Podoljak

Ukrajinci tvrde da nemaju ništa sa ubistvom kćerke Aleksandra Dugina

  • Извор: Агенције
  • 21.08.2022. 14:23

Mihailo Podoljak, savjetnik predsjednika Ukrajine, kazao je da Ukrajina nije uključena u napad koji je doveo smrti Darje Dugine, kćerke ruskog ideologa Aleksandra Dugina. Rusija je već optužila Ukrajinu za učešće u napadu.

"Ukrajina, naravno, nema ništa sa jučerašnjom eksplozijom, zato što mi nismo kriminalna država kao Ruska Federacija, a još više, nismo teroristička država", poručio je Podoljak.

Podoljak je kazao i da postoje dva razloga zašto su Rusi iznijeli ove tvrdnje. Jedan je da pokušaju stvoriti uslove za proglašavanje javne mobilizacije. Takođe, kazao je i kako se trenutno u Rusiji razne grupe bore za prevlast u ideološkoj kontroli nad centrom države.

U eksploziji automobila u blizini Moskve ubijena je Darija Dugina, kćerka ideologa "ruskog svijeta" Aleksandra Dugina koja je podržavala rusku vojni operaciju u Ukrajini.

Ministr spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova kazala je da će ukoliko istražni organi utvrde umiješanost Ukrajine u napad to značiti da je Ukrajina teroristička država. Tvrdnje da je Ukrajina izvršila napada iznio je predsjednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Ruska uticajna novinarka Margareta Simonjan pozvala je da se u znak odmazde izvedu napadi na centre odlučivanja u Ukrajini, prije svega zgrade Državne bezbjednosti, Predsjedničku rezidenciju i Ministarstvo odbrane.


  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.