"Idiotska i štetna ideja"

Ukrajinska vojska na udaru kritika, marširale u štiklama

  • 03.07.2021. 13:54

Ukrajinska vojska se priprema za održavanje vojne parade idućeg mjeseca u čast obilježavanja 30-godišnjice državne nezavisnosti, a ministarstvo odbrane je objavilo juče fotografije umornih žena-vojnika koje marširaju u cipelama sa štiklom, prenosi Rojters.

"Teže nam je nego kada marširamo u čizmama", izjavila je kadetkinja Ivana Medvid.

Nekoliko ukrajinskih zakonodavaca bliskih bivšem predsjedniku Petrou Porošenku donijeli su u parlament cipele sa visokim potpeticama i ohrabrile ministra odbrane da ih on obuje na predstojećoj paradi.

"Teško je smisliti idiotskiju i štetniju ideju", ocijenila je Ina Sovsun, članica stranke Glas ukazujući na štetnost nošenja obuće sa štiklama tokom izvođenja strojevog koraka.

Ona je podsjetila da Ukrajinke koje su angažovane u vojsci rizikuju svoje živote kao i muškarci i "ne zaslužuju da im se iko podsmijava".

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм