Ukrajinska vojska pet puta prekršila primirje

  • 15.05.2021. 10:23

LUGANSK - Oružane snage Ukrajine prekršile su primirje u Donbasu pet puta u posljednja 24 časa i granatirali područje Luganske Narodne Republike /LNR/, saopšteno je iz misije za LNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju.

Luganski medijski centar prenio je saopštenje Centra u kojem se navodi da su granatirana područja blizu sela Zoloto-pet, Lozovo i Kalinovo-Borščevato, kao i nenaseljena mjesta Donjecki i Molodežno.

Ukrajinska vojska je u napadu koristila bacače raketa i malo vatreno oružje, prenio je TASS.

Kontaktna grupa za pronalaženje rješenja za sukobe u istočnoj Ukrajini, koja je održala virtuelni sastanak 22. jula prošle godine, saglasila se u vezi sa dodatnim mjerama praćenja primirja duž linije kontakta u Donbasu koje je stupilo na snagu 27. jula.

Prema usaglašenim mjerama, stranama je zabranjeno vršenje ofanzivnih i operacija izviđanja, kao i korišćenje bespilotnih letjelica, otvaranje vatre i razmještanje teškog naoružanja u naseljenim mjestima. Jedna od ključnih odredaba sporazuma je sprovođenje disciplinskih mjera u slučaju kršenja primirja.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм