ATV

Серијски бица

Умро монструм Луис Гаравито

 • Извор: 24сата.хр
 • 13.10.2023. 12:44

Колумбијац Луис Гаравито, један од најгорих серијских убица у историји, који је признао убиства више од 200 д‌јеце по Јужној Америци, преминуо је у затворској болници на сјеверу Колумбије, јавља АП.

Гаравито, познат под надимком "Звијер", 1999. године је због 142 убистава д‌јеце осуђен на затворску казну од готово 2000 година, међутим, због правила у колумбијским законима како је максимална казна 40 година, Гаравито је 2023. могао затражити условни отпуст јер је одслужио више од половине своје казне.

Надао се изласку, иако је колумбијски предсједник више пута, на питања забринутих грађана, одговарао да он неће бити пуштен на слободу.


Ако је вјеровати Гаравитовим признањима, укупно је убио 221 особу.

Био је убица, педофил и некрофил који је нападао већином д‌јечаке и тинејџере. Већина његових жртава имала је између осам и 16 година.

Прво убиство починио је 1992. године у Колумбији, а убијао је и у Еквадору, а прије смрти тврдио је да је убијао и у Венецуели.

Казну је служио у затвору "Valledupar" те није имао контакт с другим затвореницима. Власти су биле сигурне да би га нетко одмах убио..

.

Пратите нас и путем Вибера

 • 22:10 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:25 Серија: Развратник (16+)

  Серија: Развратник (16+)

 • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

  Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

 • 23:45 Ноћни програм

  Ноћни програм