Серијски бица

Умро монструм Луис Гаравито

  • Извор: 24сата.хр
  • 13.10.2023. 12:44

Колумбијац Луис Гаравито, један од најгорих серијских убица у историји, који је признао убиства више од 200 д‌јеце по Јужној Америци, преминуо је у затворској болници на сјеверу Колумбије, јавља АП.

Гаравито, познат под надимком "Звијер", 1999. године је због 142 убистава д‌јеце осуђен на затворску казну од готово 2000 година, међутим, због правила у колумбијским законима како је максимална казна 40 година, Гаравито је 2023. могао затражити условни отпуст јер је одслужио више од половине своје казне.

Надао се изласку, иако је колумбијски предсједник више пута, на питања забринутих грађана, одговарао да он неће бити пуштен на слободу.


Ако је вјеровати Гаравитовим признањима, укупно је убио 221 особу.

Био је убица, педофил и некрофил који је нападао већином д‌јечаке и тинејџере. Већина његових жртава имала је између осам и 16 година.

Прво убиство починио је 1992. године у Колумбији, а убијао је и у Еквадору, а прије смрти тврдио је да је убијао и у Венецуели.

Казну је служио у затвору "Valledupar" те није имао контакт с другим затвореницима. Власти су биле сигурне да би га нетко одмах убио..

.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?