Аустралија

Упозорење на "озбиљан удар" циклона Кирили

  • Извор: Аваз
  • 21.01.2024. 10:52

Очекује се да ће тропска олуја у Коралном мору прећи у циклон у понед‌јељак касно навечер, а грађане Аустралије упозоравају да се припреме за "јаке ударе", саопћио је у нед‌јељу Аустралијски уред за метеорологију, јавља Анадолија.

Метеоролошка агенција саопћила је да је пратила спори тропски систем ниског притиска у близини сјевероисточне обале Квинсланда који ће наставити јачати у тропски циклон током сљедећа 24 сата, објавила је аустралијска радиодифузна корпорација.

Циклон Кирили вјеројатно ће се појачати у категорију три прије него што пређе обалу Квинсланда између Каирнса и Макаја у сриједу.

С друге стране, свим копненим државама и територијима осим Канбере и Викторије издана су упозорења на топлински вал јер су температуре скочиле од нед‌јеље.

Сиднеј би требао забиљежити најтоплији дан у години до сада, с температуром до 37 степени Целзијуса, док ће температура вјеројатно порасти до 40 степени у Пентриту.

У Окланду, главном граду Новог Зеланда, у нед‌јељу је забиљежен пети најтоплији дан у хисторији, док се остали дијелови земље припремају за кише и олује јер тропски циклон јача у близини Аустралије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)