Шведска

Урушио се дио аутопута: Три особе повријеђене, одрон захватио десетак аутомобила

  • 23.09.2023. 17:18

У југозападној Шведској се током ноћи урушио велики дио аутопута. Три особе су због лакших тјелесних повреда пребачене у болницу, саопштила је полиција у суботу.

Одрон је оштетио аутопут између другога највећег шведског града Гетеборга и главнога града Норвешке Осла, око 50 километара сјеверно од Гетеборга на западној обали Шведске.

Одрон захватио десетак аутомобила

– Најтеже погођени дијелови подручја одрона величине су око 150 x 100 метара. Укупно је, међутим, одрон захватио подручје од око 700 x 200 метара – наводи се у саопћењу спасилачке службе Гетеборга. 

Спасилачке службе су саопштиле да је одрон захватио десетак аутомобила, шумски терен, пословни простор с бензинском пумпом и брзом храном.

– У подручју одрона ватрогасци су уз помоћ хеликоптера помогли већем броју људи да напусте возила – додаје се у саопштењу. 

Према писању шведске новинске агенције ТТ, неколико аутомобила и један камион су завршили у рупама и пукотинама насталим услијед одрона. 

Покренута истрага

Портпарол спасилачке службе је за јавни сервис СВТ изјавио да су сви људи у тим возилима добили помоћ.

Полиција је на својој интернет страници објавила да је покренула истрагу о томе јесу ли одрон узроковали радови на оближњем градилишту.

– Још се не зна постоји ли икаква повезаност између минирања/радова на мјесту и одрона. Тренутно ни једна особа није осумњичена за кривично дјело – додаје се. 

Спасилачке службе су најавиле да ће специјално обучено особље и пси трагачи провести темељну претрагу тог подручја и упозориле су да није искључена могућност даљњих одрона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм