Kipar

Užas: Djevojku grupno silovali u odmaralištu

  • Извор: Агенције
  • 04.09.2023. 15:07

Petorica muškaraca uhapšena su nakon što je jedna Britanka navodno grupno silovana u odmaralištu Aja Napa na Kipru.

Žrtva (20) je rekla policajcima na Кipru da je napadnuta u hotelu u kojem je boravila u gradu Famagusta.

Policajci su uhapsili pet muškaraca iz Izraela nakon što je turistkinja iz Velike Britanije prijavila navodni incident u nedjelju.

Trojica osumnjičenih imaju 19, a druga dvojica 20 godina.

Oni će danas biti pred sudom. To se desilo nakon što su trojica britanskih turista uhapšena u Magalufu nakon navodnog grupnog silovanja jedne žene.


Sjajne vijesti za više od 430.000 građana FBiH

Sjajne vijesti za više od 430.000 građana FBiH

Oni su pušteni uz kauciju nakon što su uhapšeni krajem prošlog mjeseca. Lokalni izvještaji navode da su dvojica muškaraca pod istragom zbog sumnje da su silovali Britanku, a treći zbog sumnje da nije uradio ništa da spriječi seksualni napad.

Navodna žrtva podigla je uzbunu u ranim satima 25. avgusta tvrdeći da je možda bila drogirana prije nego što je silovana u stanu za odmor.

To je bilo drugo navodno silovanje britanske turistkinje u Magalufu u nekoliko dana nakon što je tinejdžerka iz Velike Britanije (18) izjavila da ju je grupno silovalo do osam turista u hotelu.


Doktor objašnjava: Hoće li Simanić moći da igra košarku

Doktor objašnjava: Hoće li Simanić moći da igra košarku

Trojica osumnjičenih optužena su da su je "namjerno napili". Na snimku navodnog seksualnog napada sa mobilnog telefona, koji je policija zaplijenila, kaže se da su muškarci "uživali i smijali se".

Пратите нас и путем Вибера