Optužen

Užas na Harvardu: Menadžer mrtvačnice godinama krao i prodavao delove tijela

  • Извор: Курир
  • 15.06.2023. 19:48

Menadžer mrtvačnice Harvardske medicinske škole optužen je za prodaju ukradenih ljudskih ostataka.

Sedrik Lodž je optužen da je krao dijelove tijela doniranih medicinskoj školi Univerziteta Harvard i prodavao ih na internetu. Tužioci tvrde da su Lodž i njegova supruga Deniz prodavali dijelove tijela kupcima u Pensilvaniji i Masačusetsu od 2018. do 2021. godine.

Lodž je prema navodima optužnice koristio svoju poziciju menadžera programa anatomskih darova na Harvardskoj medicinskoj školi da raskomada tijela donirana za medicinska istraživanja. Studenti Harvarda koriste inače donirana tijela za proučavanje i praktikovanje medicinskih procedura.

Proglasili je mrtvom u bolnici, probudila se u kovčegu: Porodica sve snimila

Proglasili je mrtvom u bolnici, probudila se u kovčegu: Porodica sve snimila

- Tijela se nakon toga kremiraju, a posmrtni ostaci vraćaju njihovim porodicama ili sahranjuju na univerzitetskom medicinskom groblju - navodi se u optužnici.

Lodž i supruga su optuženi da su umjesto toga sakupljali i prodavali dijelove tih tijela.

- Sedrik Lodž je dozvoljavao drugima da uđu u mrtvačnicu na Harvardskoj medicinskoj školi i pregledaju tijela kako bi izabrali šta da kupe - navodi se u saopštenju kancelarije američkog tužioca.

Katarina Maklejn iz Salema i Džošua Tejlor iz Pensilvanije optuženi su da su kupovali dijelove tijela.

Mejklejnova je prema optužnici oktobra 2020. godine kupila secirane dijelove lica za 600 dolara. Američki mediji navode da je vlasnica kompanije koja proizvodi i prodaje morbidne lutke, međutim, za sada nije poznato da li su dijelovi tijela koje je kupila korišćeni u njenim proizvodima. U optužnici se navodi da je skladištila i prodavala ljudske ostatke u radnji.

Šta se dešava sa tijelom poslije smrti?

Šta se dešava sa tijelom poslije smrti?

Tejlor je navodno 39 puta elektronski uplaćivao novac Lodžovima za ukradene dijelove tijela. Za četiri godine ukupno im je uplatio više od 37.000 dolara. Na jednoj elektronskoj uplatnici od 1.000 dolara navodno je pisalo da je predmet kupovine "glava broj 7".

- Neki zločini prkose razumijevanju. Krađa i trgovina ljudskim ostacima pogađa samu suštinu onoga što nas čini ljudima - rekao je tužilac Džerard M. Karam u saopštenju.

Sedrik i Deniz Lodž odbili su da odgovaraju na pitanja novinara nakon što su se juče prvi put pojavili u zgradi federalnog suda u Nju Hempširu.

Lodžovi i njihove mušterije optužene su za zavjeru i međudržavni transport ukradene robe. Ako budu proglašeni krivim svakom od njih preti kazna do 15 godina zatvora.

Šta se dešava sa tijelom u kovčegu: Mozak propada nakon par minuta, a tkivo za 10 godina

Šta se dešava sa tijelom u kovčegu: Mozak propada nakon par minuta, a tkivo za 10 godina


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм