ATV

"Билд" пише

Вашингтон и Берлин "гурају" Кијев у преговоре

 • Извор: Агенције
 • 24.11.2023. 19:57

САД и Њемачка тајно покушавају да присиле украјинског предсједника Владимира Зеленског да преговара са Русијом, пише лист "Билд".

Позивајући се на неименоване изворе лист наводи да Вашингтон и Берлин смањују испоруке оружје у нади да ће Кијев схватити да не може повратити изгубљене територије.

Лист, такође, истиче да Берлин и Вашингтон дају Кијеву количину оружја довољну само да држе линију, али не и да врате изгубљене територије.

"Билд" наводи, позивајући се на "Владине кругове", да Њемачка сада покушава да стави Украјину у "стратешки добру преговарачку позицију" ради евентуалних разговора са Русијом. Овај став дијеле и САД, истиче лист.

Међутим, како наводи "Билд", ниједна земља неће отворено гурати Кијев ка дијалогу. Умјесто тога, Вашингтон и Берлин наводно користе као својеврсну полугу своју позицију два највећих снабдјевача оружјем.

План је да се Украјини обезбиједи довољно наоружања да задржи тренутну линију фронта, али не и да направи било какав значајан продор.

Извор из Владе је рекао да се очекује да ће ово навести Зеленског до закључка да његова земља не може да побиједи у војном смислу, већ да треба да преговара о миру са Русијом.

Такође, лист истиче да западне силе имају "план Б", који предвиђа замрзавање непријатељстава без икаквог формалног мировног споразума између Москве и Кијева.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.