Bahatost bez granica

Vašington neće da prizemlji avione "boing 737 maks"

  • 13.03.2019. 09:36

Američka Federalna uprava za vazdušni saobraćaj (FAA) saopštila je da neće suspendovati "boing 737 maks" uprkos rastućem pritisku senatora i sindikata nakon pada aviona ovog tipa u Etiopiji ki pogibije 157 putnika i članova posade.

FAA je saopštila da analiza nije pokazala "sistemske probleme u smislu performansi" i da nema osnova za prizemljenje ovog aviona. 

Avion kompanije "Etiopijan erlajnz" srušio se 10. marta nedaleko od Adis Abebe i ovo je druga nesreća "boinga 737 maks" u posljednjih pet mjeseci. 

Veći broj zemalja i blokova zabranili su ulazak i prelet ovog tipa aviona u svoj vazdušni prostor, javio je Bi-Bi-Si. 

Hong Kong, Vijetnam, Novi Zeland i Indija pridružili su se listi zemalja koje su zabranile "boing 737 maks". Britanija, Kina, EU i Australija već su to učinile ranije. 

Ted Kruz, republikanski senator koji predsjedava pododborom za avijaciju i kosmos, rekao je da vjeruje da bi bilo mudro za SAD da privremeno prizemlje avione "boing 737 maks" dok FAA ne potvrdi bezbjednost tih letjelica i njihovih putnika. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм