Beograd

Vehabija pozivao na džihad i krvoproliće: Detalji hapšenja Igora D.

  • Извор: Курир
  • 18.02.2022. 15:31

Igor D. koji je uhapšen zbog pozivanja na teroristički napad, kako Kurir saznaje, bio je administrator jedne grupe na internetu koja je propagirala i pozivala na džihad, te su mu operativci MUP tako ušli u trag i uhapsili ga!

Podsjetimo, Igor D. hapšen je i 2017. godine, kada je planirao da po uzoru na teroristički napad u Barseloni, otme kamion i uleti njime u Knez Mihailovu ulicu u centru Beograda.

Kod njega su tada, kako je već pisano, pronađeni detaljni planovi napada. Igor D., koji je primio islam, bio je u stalnoj vezi sa radikalnim islamistima iz Sirije i Zapadne Evrope.

- Igor D. sada je ponovo uhapšen jer je bio administrator jedne grupe u kojoj je pozivao na džihad. Kod njega je pronađena i velika količina novca. Provjerava se za šta je konkretno bila namijenjena tako velika suma i da li je trebalo da njom budu finansirani napadi - priča izvor Kurira i nastavlja:

- On je već osuđivan zbog širenja rasne i vjerske mržnje. Inače, od 2016. godine Igor D. je bezbjednosno interesantna osoba i u tim krugovima se smatra za ozbiljnu i opasnu osobu - napominje sagovornik Kurira.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм