Korona virus

Veliki skandal: Doktorica dodavala "nešto homeopatsko" u vakcine

  • Извор: Агенције
  • 18.12.2021. 13:12

Državno tužilaštvo u Konstanzu istražuje doktoricu iz okruga Bodensee koja se sumnjiči kako je u svojoj ordinaciji u Markdorfu vakcinisala 430 osoba vakcinom protiv korona virusa u koje je navodno nešto umiješano.

Prema informacijama SWR-a, koje prenosi "Fenix magazin", pacijenti su mislili kako se vakcinišu vakcinom protiv korona virusa.

Portparol Okružne kancelarije Bodenseekreis kazao je da je nadležno Odjeljenje za zdravstvo kontaktirao 430 pacijenata koji su prethodno došli u doktorsku ordinaciju kako bi primili vakcinu protiv korona virusa.

Svi će morati napraviti test na antitijela. Prema informacijama SWR-a, istragu je pokrenula pacijentkinja koja se i sama vakcinisala u toj ordinaciji.

Pacijentkinja je izrazila strah od nuspojava, a doktorica joj je navodno rekla kako se ne treba brinuti jer je u vakcinu umiješala "nešto homeopatsko".

Nakon konsultacija s porodičnim ljekarom, žena je prijavila slučaj.

Kasnije je ustanovljeno da kod tri pacijenta nisu pronađena antitijela uprkos dvije doze vakcine, a za to nije bilo nikakvih medicinskih ili drugih razloga.

Policija i Državno tužilaštvo u srijedu su u zajedničkom saopštenju objavili kako postoji sumnja da nije ubrizgana vakcina protiv korona virusa te da pacijenti o tome ništa ne znaju.

Doktorica nije htjela komentarisati istragu, piše SWR.

"Krajem novembra policija je pretražila ordinaciju i prikupljala dokaze. Istraga se nastavlja. Privremena profesionalna zabrana doktorici i ostalim zaposlenicima ordinacije još nije izrečena jer je istraga tek pokrenuta", rekao je portparol Kancelarije javnog tužioca u Konstanzu.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.