Mole za pomoć

Venecija na koljenima: Grad poplavljen, turisti nose kofere na leđima

  • 14.11.2019. 11:56

Venecija u proteklih nekoliko dana trpi velike poplave, a šteta se procjenjuje na nekoliko stotina miliona evra, prenosi Tanjug.

Kako je gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro napisao na svom Tviter profilu, "Venecija je na kolenima", dodajući da će tražiti pomoć od vlade.

"Cijena će biti visoka, ovo je rezultat klimatskih promjena", napisao je Brunjaro.

Trenutno, nivo vode na trgu Svetog Marka iznosi 187 centimetara, što je nešto niže od rekordnih 194 centimetra iz 1966. godine.

Poplave su odnijele dvije žrtve. Jedan starji muškarac (70) poginuo je prilikom strujnog udara u svojoj kući kada je pokušao da uključi pumpu za vodu, dok Dejli mejl prenosi da je još jedna osoba nastradala kao žrtva poplava.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.