Trenutno raspoloženje na Ostrvu

Više od 50 odsto Britanaca podržava ostanak u EU

  • 28.09.2018. 08:31

Više od polovine Britanaca podržalo bi opciju ostanka u EU u slučaju drugog referenduma, rezultati su ankete britanskog Nacionalnog centra za socijalna istraživanja.

"Trenutno 52 odsto Britanaca želi da Britanija ostane u EU, dok 48 odsto podržava napuštanje bloka", rezultati su istraživanja. 

Istraživač Džon Kertis istakao je da, iako su šanse za drugi referendum sve izglednije, i dalje nije jasno da li će oni koji žele da Britanija ostane u EU imati većinu na izborima, navodi "Sputnjik". 

"U ovoj anketi prednjače oni koji žele da ostanu u EU, ali ta prednost je dosta tijesna i za sada nema naznaka da će se povećati. Štaviše, konačan rezultat zavisiće od preferenci onih koji nisu glasali prije dvije godine", rekao je Kertis. 

Laburisti su najavili da će postaviti pitanje drugog glasanja u parlamentu ako poslanici ne usvoje eventualni sporazum EU i Britanije o "Bregzitu". 

Na referendumu 2016. godine 51,89 odsto Britanaca podržalo je napuštanje bloka, dok je 48,11 odsto glasalo za ostanak u EU.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)