Индонезија

Више од 70 волонтера умрло бројећи гласове

  • 20.02.2024. 17:38

Више од 70 волонтера на изборима у Индонезији преминуло је због исцрпљености током рада на пребројавању и дистрибуцији гласова, саопштиле су власти. Предсједник изборне комисије каже да се скоро 4.000 људи разбољело због умора.

Власти Индонезије саопштиле су да је 71 волонтер преминуо због исцрпљености током рада на изборима који су прошле недјеље одржани у тој земљи, пише Блумберг.

Предсједник Изборне комисије Хасим Асјари рекао је да се још око 4.000 људи разбољело због умора током избора 14. фебруара. 

Велики број смртних случајева забиљежен је и на овим изборима упркос мерама владе, која је увела старосну границу за волонтере и наредила додатне здравствене прегледе, пошто је за вријеме претходних избора 2019. године преминуло више од 500 ангажованих у изборним активностима.

Право гласа има 200 милиона људи, даноноћни рад на бројању гласова

Прошлонедјељни избори су трајали шест сати, а на бирачким мјестима је било ангажовано скоро пет милиона волонтера.

Право гласа на изборима за предсједника и потпредсједника државе, посланике у националној скупштини и у локалним управама имало је више од 200 милиона грађана Индонезије.

Изборни процес у тој земљи предвиђа даноноћни рад на дистрибуцији и пребројавању гласачких листића, што може да траје и 12 сати послије затварања бирачких мјеста.

Министар обране Индонезије Прабово Субијанто је прогласио побједу на основу незваничних резултата са више од 50 одсто гласова колико је, како се наводи добио у првом кругу, али коначни резултати биће објављени до 20. марта.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.