Poslanik Konzervativne stranke

Vrajt: Džonson treba da podnese ostavku

  • Извор: СРНА
  • 30.05.2022. 16:28

Poslanik vladajuće Konzervativne stranke Džeremi Vrajt izrazio je danas uvjerenje da je premijer Boris Džonson narušio autoritet administracije i da treba da podnese ostavku.

Vrajt se time pridružio ostalim kolegama poslanicima iz Džonsonove stranke koji su uskratili podršku premijeru od objavljivanja izvještaja prošle sedmice sa detaljima o ilegalnim zabavama organizovanim u sjedištu administracije tokom blokada uvedenih za suzbijanje širenja kovid 19.

On je istakao da smatra da je za njega nemoguće da prihvati da Džonson ne snosi određenu ličnu odgovornost za ponašanje vlasti, za koje navodi da su iskazali "nepoštovanje za duh i same regulative uvedene za suzbijanje širenja kovida 19".

"Bojim se da su te zabave pričinile realnu i dugotrajnu štetu reputaciji ne samo ove administracije već uopšte institucijama i autoritetu vlasti", naglasio je Vrajt.

Prema njegovim riječima, za obnovu odgovornosti i vjere u dobru vlast potrebno je mnogo više od izvinjenja i da bi Džonsonov ostanak na funkciji narušio ključne ciljeve administracije.

Od kako su se u javnosti počeli da pojavljuju dijelovi izvještaja o zabavama u sjetištu britanske administracije, više od 20 poslamnika Konzervativne stranke zatražilo je od Džonsona da podnese ostavku.

Za zvaničnu incijativu za glasanje o povjerenju Džonsonu potrebno je da podnese zahtjev 54 poslanika.


Тагови: