Портпарол руског Министарства спољних послова

Захарова: Америчке службе користе новинаре као агенте

  • Извор: СРНА
  • 05.04.2024. 12:57

Америчке обавјештајне службе користе новинаре као агенте, чиме крше Закон САД, навела је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова на "Телеграму".

Коментаришући како су САД "прославиле" годишњицу хапшења Ивана Гершковича, новинара "Вол стрит џурнала" који је у Русији оптужен за шпијунажу, Захарова је скренула пажњу на мартовско издање тог листа чија је насловна страница готово потпуно празна.

Захарова је напоменула да се на насловници налази само црно-бијело лице Гершковича, америчког држављанина приведеног након што је ухваћен на д‌јелу, уз текст: "Он би требао да буде овд‌је."

"Иван Гершкович је могао писати о терористичким нападима у руским градовима које у посљедњим мјесецима врши неонацистички режим у Кијеву. Милитанти гађају и новинаре, укључујући америчке. То је могао бити извјештај из жаришта које су Американци сами створили снабдијевањем милитаната оружјем и обавјештајним подацима", истакла је Захарова.

Према њеним ријечима, Гершкович је током свих година рада у Русији могао да пише о томе, али из неког разлога није, пренио је Тас.

"Успут, не искључујем могућност да је амерички лист изражавао своје негодовање усмјерено према америчким обавјештајним службама, које настављају да користе новинаре као своје агенте и тиме крше Закон САД", додала је Захарова. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм