Rusija

Zaharova: Kenedija čeka progon jer je pozvao na dijalog sa Rusijom

  • Извор: Агенције
  • 29.07.2023. 09:15

Kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Robert Kenedi Mlađi izložen je uznemiravanju i kritikama u Vašingtonu nakon što je pozvao na dijalog na visokom nivou sa Rusijom, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenose "RIA Novosti".

"Uvijek progone svakog ko ne govori u interesu američkog establišmenta. Mislim da će sada pokrenutu mašinu mržnje i uznemiravanja, 'smjene', onako kako oni to umiju i vole, jer su Kenedijeve izjave potpuno suprotne od onog što su izjavljivali proteklih godina", odgovorila je Zaharova na pitanje o američkoj politici i mogućim kontaktima dvije zemlje poslije Kenedijevih izjava.

Zaharova dodaje da Rusija nije blokirala odnose ni sa jednom državom, a bila je spremna da ih razvija sa SAD, pokušavajući da ih ubijedi da su ravnopravni, obostrano korisni odnosi bolji od hladnih ili vrućih ratova.

"Međutim, tamo dominira drugačija logika, vjeruju da su oni izuzetak, logika diktata, nametanja svog mišljenja svima", napomenula je Zaharova.

Prethodno je kandidat za predsjednika SAD Robert Kenedi Mlađi pozvao na dijalog na visokom nivou sa Rusijom. Kenedi mlađi je nećak 35. predsjednika SAD Džona Kenedija i takmiči se sa aktuelnim američkim liderom Džozefom Bajdenom za demokratsku nominaciju.

Пратите нас и путем Вибера