Портпарол руског Министарства спољних послова

Захарова: Тражимо објашњење од Берлина

  • Извор: СРНА
  • 01.03.2024. 17:15

Русија захтјева објашњења од Њемачке након што су у јавности објављени снимци разговора вишерангираних војних официра те земље који говоре о могућем удару на Кримски мост, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Захтјевамо објашњење од Њемачке. Званични Берлин има обавезу да нам га достави што је прије могуће", нагласила је Захарова, напомињући да би покушаји извбјегавања одговора на питања били сматрани "признањем кривице".

Главни и одговорни уредник "Раша тудеј" Маргарита Симонијан објавила је нешто раније на свом профилу друштвене мреже "Вконтакте" транскрипт аудио-снимка разговора вишерангираних официра њемачке војске о могућности за извршење напада на Кримски мост, укључујући употребу далекометних пројектила "таурус".

Током разговора, четири вишерангирана официра, идентификовани као бригадни генерал Франк Графе, инспектор ваздухопловних снага Инго Герхарц и двојица официра са надимцима Фенске и Фроштет говорили су о инструкцијама њемачког министра одбране Бориса Писторијуса да раде на испоруци пројектила "таурус" Украјини.  

Пратите нас и путем Вибера