Портпарол руског Министарства спољних послова

Захарова упозорила: Складишта са америчким нуклеарним оружјем била би легитимна мета

  • Извор: СРНА
  • 22.04.2024. 14:17

Уколико Пољска одлучи да складишти америчко нуклеарно оружје, објекти у којима оно буде складиштено биће међу легитимним метама Русије у случају директног сукоба са НАТО-ом, упозорила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је за РИА Новости коментарисала изјаву пољског предсједника Анџеја Дуде да је Пољска спремна да складишти америчко нуклеарно оружје, оцијенивши да је таква изјава провокативна и да Русија посвећује посебну пажњу учешћу Варшаве у заједничким нуклеарним мисијама Алијансе.

"Међутим, чини се да Варшава опсесивно улаже напоре да добије још више пажње војних стратега у руском Генералштабу. Није тешко претпоставити да ће у случају појаве америчког нуклеарног оружја на пољској територији, релевантни објекти смјеста бити додати на списак легитимних мета за напад у случају директног војног сукоба са Алијансом", рекла је Захарова. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм