Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Zaharova: Vašington zabranio specijalni let za prevoz protjeranih diplomata

  • Извор: СРНА
  • 22.06.2022. 20:13

Vašington nije odobrio specijalni let ruskog aviona u SAD koji je trebao da preveze kući zaposlene u ruskoj diplomatskoj misiji, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je rekla da SAD nastavljaju da sistematski nanose štetu bilateralnim odnosima, koji su na najnižem nivou.

Prema njenim riječima, Vašington se istakao u još jednom neprijateljskom potezu protiv Rusije, time što nije dozvoljen let aviona koji je trebao da vrati kući zaposlene u ruskim spoljnopolitičkim institucijama i njihove porodice, javio je TASS.

- Administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena izabrala je da ignoriše činjenicu da je to, zapravo, humanitarna akcija, jer je naš avion trebao da doleti /u Ameriku/ kako bi povezao naše kolege kojima je Stejt department ranije izdao ultimatum da do kraja mjeseca moraju da napuste SAD - istakla je Zaharova.

Zaharova je naglasila da takvo "prkosno" ponašanje vlasti SAD neće proći bez odgovora.

- Kao što smo ranije upozorili, kada je ruskom avionu na specijalnom letu zabranjen ulazak, neizbježno će uslijediti kontramjere, uključujući asimetrične, o kojima ćemo ih obavijestiti kroz diplomatske kanale, u skladu sa uspostavljenom procedurom - dodala je Zaharova.