Министарство спољних послова

Захарова: Запад пожурио да оптужи Москву за смрт Наваљног

  • Извор: Агенције
  • 16.02.2024. 16:38

Форензички докази у вези са смрћу лидера руске опозиције Алексеја Наваљног још нису доступни, али је Запад већ донио сопствене закључке у вези с тим, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је на Телеграму написала да оптужбе Запада упућене Русији представљају "самооткривање".

Затворска служба руског Јамало-ненецког аутономног округа саопштила је раније данас да је Наваљни преминуо у затвору.

Служба је додала да тек треба да се установи узрок смрти.

Руски лист Комерсант објавио је да је предсједник Русије Владимир Путин обавијештен о смрти Наваљног.

Детаљи смрти Наваљног: Љекари га реанимирали више од пола сата

Детаљи смрти Наваљног: Љекари га реанимирали више од пола сата

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Федерална казнено-поправна служба Русије истражује све што је повезано са смрћу руског опозиционара и да нема потребе за даљим инструкцијама.

Бројни западни политичари, укључујући генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, њемачког канцелара Олафа Шолца, литванског предсједника Гитанаса Науседу, предсједника Европског савјета Шарла Мишела, предсједника Летоније Едгарса Ринкевичса и министра спољних послова Француске Стефана Сежурнеа, брзо су оптужили руске власти за смрт Наваљног, не чекајући резултате истраге.

Мишел је, између осталог, истакао да ЕУ сматра власти Русије "јединим одговорним" за смрт Наваљног и упутио саучешће његовој породици.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм