Obračun bandi

Zalutali metak usmrtio šestomjesečnu bebu

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2022. 20:13

Šestomjesečna beba je ubijena u Atlanti u ponedjeljak popodne, a istraga ubistva je u toku, saopštila je policija.

Pucnjava se dogodila oko 15 časova u Fud Martu na Anderson Aveniji. Prema riječima policije, došlo je do svađe između dvije odrasle osobe koja je rezultirala pucnjavom.

Policija Atlante je prvobitno potvrdila da je maloljetnik umiješan u pucnjavu. Kasnije je rečeno da je maloljetna osoba zapravo beba koja se našla u unakrsnoj vatri.

Prema pisanju američkih medija, došlo je do pucnjave između dvije bande, a jedan zalutali metak je pogodio bebu dok je bila pored majke u automobilu. Majka nije odmah vidjela da joj je dijete pogođeno, pošto je uletjela u kišu metaka.

Ljekari su potom šestomjesečno dijete hitno prevezli u Memorijalnu bolnicu Grejdi, gdje ljekari nisu uspjeli da mu spase život.

Policija trenutno traga za počiniocima.

"Naši istražioci trenutno rade na tragovima i nadamo se da ćemo ovaj slučaj moći relativno brzo da riješimo. Beba je bila slučajna žrtva pucnjave. Nećemo se zaustaviti, radićemo i tokom noći kako bismo pronašli krivce", rekao je šef policije Atlante Rodni Brajant.

Gradonačelnik Atlante Andre Dikens bio je na licu mjesta dok je policija prikupljala dokaze. Imao je nekoliko oštrih riječi za osumnjičene.

"Ova djeca snose teret i bol odraslih koji koriste oružje za rješavanje sporova", rekao je Dikens obraćajući se medijima.

I gradonačelnik i policija su obećali da će odgovorne osobe biti uhapšene.

Тагови: