Предсједник Русије

Запад дрхти: Министарство потврдило, Путин иде у Кину!

  • Извор: РТ Балкан
  • 09.04.2024. 14:55

Предсједник Русије Владимир Путин посјетиће ове године Кину, потврдило је данас руско Министарство спољних послова у званичном саопштењу, након посјете руског министра спољних послова Сергеја Лаврова Народној Републици Кини.

"Постоји разумијевање да је (посјета Путина Кини) сврсисходна и неопходна, узимајући у обзир висок ниво пријатељских односа између Русије и Кине, али за сада сматрамо да би било преурањено да конкретизујемо датум. Саопштићемо када све буде било спремно", рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. 

Министарство спољних послова Русије наводи да је предсједник Кине Си Ђинпинг "високо оцјенио руско-кинеске односе, који настављају да се динамично развијају у условима када је у свијету тешка ситуација", те да је показао "спремност за даљи развој свестраног партнерства и стратешке сарадње са Русијом".

Разговори Лаврова и кинеске делегације протекли су у "традиционално повјерљивој и пријатељској атмосфери" чиме је још једном показано колико су ставови Москве и Пекинга блиски када је ријеч о главним глобалним процесима, поручује МСП.

Москва даље наводи да је Си Ђинпинг изразио саучешће због терористичког напада у Москви од 22. марта, као и да је разговарано о украјинској кризи у вези са којом су обе стране истакле да било какви међународни догађаји, који не узимају у обзир став Русије и нове стварности, немају перспективу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм