Предсједник Русије

Запад дрхти: Министарство потврдило, Путин иде у Кину!

 • Извор: РТ Балкан
 • 09.04.2024. 14:55

Предсједник Русије Владимир Путин посјетиће ове године Кину, потврдило је данас руско Министарство спољних послова у званичном саопштењу, након посјете руског министра спољних послова Сергеја Лаврова Народној Републици Кини.

"Постоји разумијевање да је (посјета Путина Кини) сврсисходна и неопходна, узимајући у обзир висок ниво пријатељских односа између Русије и Кине, али за сада сматрамо да би било преурањено да конкретизујемо датум. Саопштићемо када све буде било спремно", рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. 

Министарство спољних послова Русије наводи да је предсједник Кине Си Ђинпинг "високо оцјенио руско-кинеске односе, који настављају да се динамично развијају у условима када је у свијету тешка ситуација", те да је показао "спремност за даљи развој свестраног партнерства и стратешке сарадње са Русијом".

Разговори Лаврова и кинеске делегације протекли су у "традиционално повјерљивој и пријатељској атмосфери" чиме је још једном показано колико су ставови Москве и Пекинга блиски када је ријеч о главним глобалним процесима, поручује МСП.

Москва даље наводи да је Си Ђинпинг изразио саучешће због терористичког напада у Москви од 22. марта, као и да је разговарано о украјинској кризи у вези са којом су обе стране истакле да било какви међународни догађаји, који не узимају у обзир став Русије и нове стварности, немају перспективу.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

  'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.