Demantovala medijska kuća

Zapadni mediji slagali o silovanju ruske novinarke u Marijupolju

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2023. 10:53

Borci čečenskog bataljona Ahmat nisu napali novinarku NTV Olgu Zenkovu i njenog snimatelja kao što su na prvu izvijestili ukrajinski mediji, da bi zatim preuzeli zapadni mediji.

Olga Zenkova čak i nije ratni dopisnik i ne prati dešavanja u zoni NVO. Radi u Uralskom biru televizijske kompanije NTV  i snima priče o gradovima Urala i Zapadnog Sibira.

U januaru 2023. godine objavljeni su video snimci novinara snimljeni u Jamalu, Surgutu i u Čeljabinsku. Nema informacija da bi Zenkova mogla biti u zoni NVO.

Autor falsifikata objavili su fotografiju navodne žalbe glavne urednice televizijske kuće NTV Aleksandre Košarnickaja Istražnom komitetu. Ipak, pažljivom analizom lako je utvrditi da je dokument lažan.

Zločin prvo ne prijavljuje žrtva, nego poslodavac. Ne obraća se agencijama za sprovođenje zakona, već odjeljenju za interakciju sa medijima Velike Britanije, čija funkcija ne uključuje primanje izjava o počinjenim zločinima.

Na zvaničnom telegram kanalu televizijske kuće NTV objavljen je demantij, a informacija o napadu na novinare nazvana je "glupošću".


  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм