Njujork

Zapalio se e-bicikl, poginulo dvoje djece

  • Извор: Агенције
  • 12.04.2023. 10:04

Električni bicikl koji pokreće litijum-jonska baterija “okrivljen” je za smrtonosni požar u Njujorku u kojem je poginulo dvoje djece, a iskakanjem kroz prozor s prvog sprata zgrade spasla su se četiri člana iste porodice.

To je najnoviji u nizu požara u tom gradu povezanih sa e-biciklima.

Iako su vatrogasci za samo tri minuta stigli do kuće, oni kažu da zbog uobičajeno brzog širenja požara na e-biciklima i zbog toga jer je taj koji se zapalio, bio povezan na punjač kod ulaza u malu zgradu s nekoliko stanova, žrtve „nisu imale priliku da izađu iz zgrade“ s obzirom da se jaka vatra brzo popela do stana na prvom spratu.

Planirano zatvaranje vazdušnog prostora sjeverno od Tajvana

Planirano zatvaranje vazdušnog prostora sjeverno od Tajvana

“Način na koji gore ovi požari na e-biciklima, to je kao eksplozija vatre”, rekao je vatrogasac novinarima ispred izgorjele kuće, prenijela je agencija Beta.

“To je stalni problem. Pozivamo sve da budu veoma oprezni i svesni opasnosti od ovih uređaja”.

Računajući i taj požar koji se dogdio u ponedjeljak, ove godine je već bilo pet smrtnih slučajeva u Njujorku u pžarima za koje su zvaničnici rekli da ie uzrok bio e-bicikl. Do sada je ove godine bilo 59 požara povezanih s e-biciklima. Prošle godine bilo je šest smrtnih slučajeva u takvim požarima.

Električni bicikli su postali popularni za dostavu, odlazak na posao i vožnju po gradu uz opšte promovisanje korišćenja bicikla posljednjih decenija.

Američki ministar bijesan: Prevrnućemo svaki kamen

Američki ministar bijesan: Prevrnućemo svaki kamen

Komesarka vatrogasne službe grada Njujorka ,Laura Kavana, pozvala je stanovnike da poštuju sve bezbjednosne smjernice i preporuke proizvođača za e-bicikle.

“Takođe pozivamo naše savezne, državne i lokalne partnere da brzo krenu s propisima koji će pomoći da se spriječi tragedija poput najnovijeg požara“, rekla je ona u saopštenju.

Тагови: