Birmingem

Zapaljen musliman na putu iz džamije, policija na nogama

 • Izvor: Agencije
 • 21.03.2023. 17:31

Britanski službenici za borbu protiv terorizma pozvani su da pomognu u istrazi oko slučaja čovjeka koji je zapaljen na putu kući iz džamije u centralnoj Engleskoj.

Detektivi razmatraju da li je to povezano sa sličnim ranijim incidentom u Londonu.

Iz policije je saopšteno da se čovjek vraćao kući iz džamije u oblasti Edgbaston u Birmingemu u ponedjeljak uveče kada mu je prišao muškarac koji ga je poprskao nekom supstancom, a zatim mu zapalio jaknu, podsjeća agencija, prenosi "Reuters".

Čovjek je zadobio opekotine po licu, ali se smatra da njegove ozbiljne povrede ipak nisu opasne po život.

Policija Zapadnog Midlenda, gdje se nalazi Birmingem, saopštila je da je jedan muškarac uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva i da je u toku istraga da bi se utvrdilo da li je incident povezan sa incidentom u londonskoj oblasti Iling krajem februara, kada je nakon što su napustili Islamski centar u zapadnom Londonu, jedan muškarac polio drugog supstancom za koju se vjeruje da je benzin i da ga je potom zapalio.

Komandant birmingemske policije Ričart Nort rekao je da su službenici za borbu protiv terorizma uključeni u istragu.

''Mi ovo shvatamo izuzetno ozbiljno i koristimo sve raspoložive resurse. Istražujemo motiv napadača i nećemo više spekulisati u ovoj fazi'', rekao je Nort.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.