Holandija

Zaplijenjeno tri tone kokaina blizu Amsterdama

  • 29.06.2021. 15:36

Holandska policija zaplijenila je gotovo tri tone kokaina i 11,3 miliona evra u gotovini nakon racije sprovedene na farmi blizu Amsterdama, saopšteno je danas iz policije.

Kokain, čija je ulična vrijednost procijenjena na 195 miliona evra, pronađen je u zgradi koja se nalazi na oko 20 kilometara od Amsterdama i u automobilima koje su istražioci pretresli.

Policija je pronašla i šest pištolja, prigušivače, luksuzne predmete i mašine za brojanje novca toko racije u četvrtak, 24. juna.

Dva lica starosti 54 i 29 godina privedena su pod sumnjom da su umiješani u krijumčarenje droge većih razmjera. Oni su se juče pojavili pred istražnim sudom i naređen im je pritvor u trajanju od 14 dana dok traje istraga, javio je AP.

Holandija, sa velikom međunarodnom lukom u Roterdamu, predstavlja ključni ulaz u Evropu za drogu koja se uglavnom prevozi iz Јužne Amerike.

Racija je izvršena blizu velikog Međunarodnog aerodroma "Skiphol" u Amsterdamu.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.