Uhapšeni

Zaposleni pri UN krijumčarili kokain

  • Извор: СРНА
  • 26.06.2023. 19:53

Tri zaposlena pri UN uhapšena su pod sumnjom da su pokušala prokrijumčariti tečni kokain u formi parfema, javlja "Raša tudej".

Osumnjičeni, koji su radili za UN u Siriji, uhapšeni su juče nedaleko od Beit Šeana pokušavajući da uđu u Izrael na graničnom prelazu Rijeka Jordan.

Inspektori su detektovali tečni kokain u aparaturi za pravljenje parfema koje su radnici UN pokušali ilegalno da unesu u zemlju. Pas tragač pomogao je da se identifikuje kokain.

Troje radnika UN nije identifikovano. Oni rade na sirijskoj granici sa Izraelom.

Krijumčari često rastvore kokain u tečno stanje kako bi prikrili drogu, pakuju je u posude za proizvode kao što su likeri ili parfemi, a zatim ponovo vraćaju u prah, kada droga dođe do konačnog odredišta.

Izraelska vojska osujetila je 30 pokušaja krijumčarenja droge od početka godine dok raste upotreba kokaina u toj zemlji.

Osoblje UN širom svijeta umiješano je u različita krivična djela od silovanja do trgovine drogom. Bivši radnik UN osuđen je prošle godine na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja droge i seksualnih napada na najmanje 13 žena u SAD i Iraku. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)