Bez naklona građana

Zarobljeni Hrvat poručio da "želi živjeti" - Iz Hrvatske mu poručili: A što si išao?

  • Извор: 24сата.хр
  • 16.08.2022. 10:31

V.P., Hrvatu kojeg su zarobile ruske snage u Ukrajini, prijeti smrtna kazna ili doživotni zatvor. DNR Hrvata tereti za prolaženje obuke za terorističke aktivnosti, učestvovanje u sukobu kao plaćenika te nasilno preuzimanje vlasti i rušenje ustavnog poretka.

V. P. je rođen u Zagrebu 1982. godine. Kako tvrdi, a prenose ruski mediji, prije specijalne vojne operacije nije imao nikakvog borbenog iskustva. Ali, poznato je da je pet godina služio u Oružanim snagama RH. Bavio se airsoftom.

V. P. sebe ne smatra plaćenikom. Služi u Oružanim snagama Ukrajine - u odjelu mornarice Ukrajine, s kojim je potpisao ugovor 25. maja 2020.

“Nadam se da mi vjeruju i da će se prema meni ponašati isto kao prema ukrajinskim ratnim zarobljenicima. Samo želim živjeti”, rekao je zarobljeni Hrvat u intervjuu koji prenose ruski mediji.

Ipak, ove njegove riječi "želim živjeti" kao matrica za samilost nisu prošle u njegovoj Hrvatskoj. Na portalu 24sata.hr koji je i objavio vijest, komentari ne idu u prilog zarobljenom Hrvatu.

- Ma jelda zelis zivjeti. Sta si onda iso u rat.  

- Zelis živjeti,a isao si pucat na druge ljude u tuđoj drzavi? Pa i ti na koje si ti pucao isto tako zele živjet. Kad si odlazio ratovat za ukrainu trebao si racunat da mozes biti zarobljen ili poginut.

- A zašto je inda išao oduzimati tuđe živote ako samo želi živjeti. Patetičan plaćenik bez časti, mogo je bar časno umrijeti, a ne moleći milost na koljenima koju ni on nije nikom dao.

- Sve po zasluzi,niko ga nije tjerao da ide tamo!!!

- Bilo je lijepo dobijati veliku lovu koju je dobio za ubijanje

- ko ga hebe

- Bitno je da je hr. vlada protjerala ruske diplomate preko kojih se moglo nesto i uciniti, ali da apsurd bude jos veci oni su u kontaktu sa sluzbenim Kijevom oko ovog zarobljenika, jer stvarno misle kako im oni mogu nesto pomoci :D

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм