Zaustavljeno brojanje glasova u SAD-u

  • 04.11.2020. 09:20

U četiri države koje će biti odlučujuće za predsjednika SAD-a zaustavljeno je brojanje i biće nastavljeno sutra, odnosno danas u 4 po našem vremenu.

Riječ je o Pensilvaniji, Viskonsinu, Mičigenu i Džordžiji u kojima Tramp očekuje pobjedu i koje će mu donijeti novi predsjednički mandat.

Pensilvanija, jedna od najvažnijih "država bojnog polja", koja u velikoj mjeri utiče na ishod predsjedničkih izbora, među nekolicinom je država koje još uvek nisu počele sa obradom glasačkih listića koje stižu poštom.

Kako prenosi ABC news, očekuje se da država ne prebroji glasove sve do petka ujutru, što bi bio najraniji period.

To je rezultat "mrtvih pregovora" između guvernera demokrata Toma Volfa i republikanaca koji kontrolišu državno zakonodavstvo.

Kada je Pensilvanija prošle jeseni uvela način glasanja putem pošte, a što može da zatraži svaki birač bez navođenja izgovora, zakon nije dozvoljavao zvaničnicima da započinju sa brojanjem glasačkih listića sve dok se biračka mjesta ne zatvore u izbornoj noći. 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.