Otkazane hiljade letova

Zbog snježne oluje u SAD ugroženo 200 miliona ljudi: Poginulo najmanje 12 osoba

  • Извор: Телеграф
  • 24.12.2022. 08:02

Oko 200 miliona Amerikanaca na udaru je oštre zimske oluje koja je uoči prazničnog vikenda izazvala najmanje 12 smrtnih slučajeva.

Više od 1,5 miliona ljudi je ostalo bez struje, a u petak su otkazane hiljade letova, prenosi CNN.

Zbog oluje je u Americi u petak otkazano više od 5.700 letova, a otežani su rad i redovne operacije na aerodromima širom zemlje.

U četvrtak je otkazano oko 2.700 letova, a danas u prvim satima dana već je otkazno više od 1.000 letova, navodi se u saopštenju veb sajta za praćenje avio saobraćaja Flajt aver. Brzi putnički vozovi Amtrak otkazuju na desetine redovnih linija zbog čega su desetine hiljada Amerikanaca spriječene da putuju tokom božićnih praznika.

Ogromna oluja se proteže od Teksasa do kanadskog Kvebeka, na teritoriji od preko 3.200 kilometara.

Najsnažnija vremenska nepogoda se osjetila u Kanadi, a Ontario i Kvebek su se našli na udaru arktičke zime uz nestanke električne energije u domaćinstvima više stotina hiljada ljudi.

U većem dijelu zemlje, od Britanske Kolumbije do Njufaundlenda na snazi su upozorenja na ekstremno niske temperature i zimsku oluju. Američka Nacionalna meteorološka služba saopštila je da su raširene vremenske nepogode razlog za najvećih broj zimskih meteoroloških upozorenja ikada izdatih.

Određeni broj smrtnih slučajeva povezanih sa olujom uključivao je saobraćajne nesreće i zastoje na saobraćajnicama u Ohaju gdje su poginula dva vozača.

Međutim, problemi sa saobraćajem su prijavljeni širom zemlje s obzirom na manjak raspolozivih vozača-operatera snežnih grtalica i drugih komunalnih vozila za rasvvišćavanje sbega, kojih nema dovoljno zbog niskih nadoknada za takve poslove.

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм