Presuda

Zbog ubistva bratanice ide na doživotnu robiju

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2023. 17:43

Mohamed Tarus Kan (53) osuđen je na doživotni zatvor s minimalnom kaznom od 25 godina zbog ubistva bratanice Somaje Begum u Bradfordu. Razlog ubistva je bilo odbijanje prisilnog braka s jednim od rođaka.

Nakon izricanja presude, objavljen je snimak CCTV-a na kojoj se vidi kako Kan vozi automobil, u kojem je bilo tijelo Somaje, do transportnog kontejnera. Vidi se kako otvara kontejner i nosi rukavice. CCTV je takođe prikazao snimak Somaje koja hoda ide s posla samo nekoliko sati prije kobnog napada.

Somaja, studentkinja biomedicine pronađena je mrtva nakon policijske potrage 2022. Njeno tijelo bilo je zamotano prostirku vezanu uzicom, nalazilo se na zemlji koja se koristi kao odlagalište. Tijelo je bilo u raspadnutom stanju te se nije moglo tačno reći od čega je umrla, ali u desnoj strani grudi otkrivena je zabodena oštrica duga 11 centimetara.

Živjela je s bakom i drugim ujakom nakon što je njenim roditeljima izdat nalog za zaštitu od prisilnog braka. Zabrana je uslijedila nakon odbijanja očeve ponude da se uda za rođaka u Pakistanu kada je imala 16 godina.

Otvarajući slučaj pred porotnicima prije nešto više od nedjelju dana, Džejson Piter rekao je da je Somaja doživjela traumatičnu smrt nakon nasilnog napada u domu.

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм