Velika Britanija

Zbog ubistva dječaka mijenja se zakon: Nema pomilovanja za ubice djece

  • Извор: Телеграф
  • 08.12.2021. 21:53

Tragična smrt šestogodišnjeg Artura Hjuza, kog je par izgladnjivao, tukao i zanemarivao podstakla je britansku vladu da donese strože kazne.

Nakon što su otac i maćeha ubili šestogodišnjaka Artura u Engleskoj, britanski premijer Boris Džonson najavio je strože kazne za ubice djece. Rekao je da svako ko je proglašen krivim za ubistvo djeteta s predumišljajem treba dobiti kaznu doživotnog zatvora.

Ubice djece, smatra Džonson, moraju ostati u zatvoru i tamo umrijeti.

- Svako ko planira i izvrši ubistvo djeteta ne smije nikada biti pušten iz zatvora - rekao je britanski premijer.

Ubice Ema Tustin (32) i Tomas Hjuz (29) dobili su, po mnogima, preblage kazne. Tustin doživotnu kaznu zatvora s minimalnom kaznom od 29 godina za ubistvo, dok je Hjuz osuđen na 21 godinu za ubistvo iz nehata.

Tokom njihovog suđenja sud je čuo kako su dječaka zlostavljali izgladnjivali i trovali prije nego što je umro od povrede glave, piše Metro.

Podsjetimo, Artur je preminuo u junu prošle godine nakon što je njegova maćeha Ema Tastin više puta njegovu golavu udarila u tvrdu podlogu.

On je prije toga mjesecima mučen izgladnjivan, trovan solju i ostavljan da spava na podu u dnevnoj sobi, rekli su tužioci tokom suđenja.

Ema je osuđena na 29 godina zatvora zbog ubistva dječaka, a njegov otac je osuđen zbog ubistva iz nehata i podsticanja na ubistvo.

Vlada je naložila reviziju slučaja i pokrenuta je istraga protiv socijalnih radnika koji su posetili porodčni dom nekoliko mjeseci nakon što su članovi porodice prijavili da sumnjaju da je dječak zlostavljan.

(Telegraf)

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм