Hersonska oblast

"Zelenski planira da inscenira napad u Izjumu i optuži Ruse"

  • Извор: СРНА
  • 16.09.2022. 12:04

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski planira da inscenira napad u Izjumu sličan onom u Buči, kada je ruska vojska optužena za masovno ubijanje, izjavio je zamjenik načelnika vojno-civilne uprave u Hersonskoj oblasti Kiril Stremousov.

Zelenski je juče u obraćanju na engleskom putem video-veze izjavio da je u Izjumu u Harkovskoj oblasti pronađena masovna grobnica i obećao da će danas tamo odvesti strane novinare.

"Već smo čuli sve ove priče o Buči i Irpenu. Zelenski se ponaša kao svi nacistički aktivisti: pucaju i ubijaju ljude, a zatim to pokažu stranim medijima", rekao je Stremousov.

Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je 3. aprila optužbe vlasti u Kijevu da su ruski vojnici ubijali civile u Buči, u Kijevskoj oblasti, podsjeća TASS.

Iz Ministarstva su tada naglasili da su Oružane snage Rusije izašle iz Buče 30. marta, a da su se "dokazi o zločinu" pojavili tek četiri dana kasnije, nakon što su pripadnici Ukrajinske službe bezbjednosti ušli u grad.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da se radi o "lažnom napadu" i da Moskva smatra da je situacija u Buči provokacija koja predstavlja prijetnju međunarodnom miru i bezbjednosti.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм