Предсједник Украјине

Зеленски признао: Амерички "Абрамси" нам нису много помогли

  • Извор: Б92
  • 17.11.2023. 16:20

Украјински предсjедник Володимир Зеленски рекао је да ограничени број тенкова Абрамс које су САД послале у Украјину, нису много утициали на стање на фронту.

Зеленски је ово рекао на састанку са представницима афричких медија, пише Булгарианмилитари, преноси Б92.

Током разговора, Зеленски је признао разноликост тенкова који су им на располагању, од увезених Леопарда, Челенџера и Абрамса до лако доступних Т-72.

"Абрамс није изузетак. Ово је тенк високог квалитета. Немамо их много, да будем искрен. Абрамс је први примjер таквог тенка", рекао је Зеленски.

Затим је Зеленски пребацио фокус на перформансе Абрамса на бојном пољу, појашњавајући да његов успjех не омета квалитет тенка, већ оскудица.

"Желимо да унапредимо наше односе са САД и радујемо се што ћемо добити још пошиљки. Међутим, у овом тренутку, тешко ми је да тврдим да тенкови Абрамс играју примарну улогу на бојном пољу због њиховог малог броја", појаснио је Зеленски.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм