Posjeta Vatikanu

Zelenski zatražio od pape podršku za mirovni plan, poklonio mu pancir

  • Извор: СРНА
  • 13.05.2023. 19:41

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je danas od pape Franje da podrži mirovni plan Kijeva, a poglavar Rimokatoličke crkve je naveo da će Vatikan pomoći u repatrijaciji ukrajinske djece.

Zelenski je razgovarao sa papom 40 minuta i poklonio mu pancir koji je, kako je naveo, koristio jedan ukrajinski vojnik, a kasnije je oslikan likom Bogorodice.

Iz Vatikana je saopšteno da su Zelenski i papa razgovarali o "humanitarnim potezima".

Izvor iz Vatikana je rekao da se "humanitarni potezi" odnose na spremnost Vatikana da pomogne u repatrijaciji ukrajinske djece.

Njemačka će isporučiti Ukrajini novo oružje i municiju u vrijednosti od 2,7 milijardi evra

Njemačka će isporučiti Ukrajini novo oružje i municiju u vrijednosti od 2,7 milijardi evra

Kijev procjenjuje da je skoro 19.500 djece odvedeno u Rusiju ili na Krim od februara 2022. godine, što osuđuje kao "nezakonite deportacije".

Zelenski se ranije danas sastao sa italijanskim premijerom Đorđom Meloni, koja je obećala punu vojnu i finansijsku podršku Ukrajini i ponovila podršku kandidaturi Kijeva za članstvo u EU.

Ovo je prva posjeta Zelenskog Rimu od početka rata.


Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина