Хорор

Жена умрла у Хитној помоћи, 12 сати чекала докторе

  • Извор: Телеграф
  • 28.03.2024. 14:43

Тамара Дејвис (31) умрла је након што је 12 сати остављена у колицима у болници Ројал Сасекс у Великој Британији гдје је заједно са својом породицом присуствовала сценама "као из рата".

Породица жене која је умрла након што је 12 сати провела у болничким колицима рекла је да је одјељење изгледало као "сцена из ратне зоне". Они тврде да је 30 пацијената лежало на колицима и ходницима са видним повредама.

"То је био апсолутни покољ унутра. Било је као нешто налик на здравственој ратној зони. Било је 30 људи у колицима који су чекали на одговарајући третман и више људи на поду и сједиштима. Био је тотални неред", рекла је Тамарина мајка.

Тамара Дејвис је увече 10. децембра 2022. године аутомобилом превезена у болницу округа Ројал Сасек након што се жалила на потешкоће са дисањем.


Зашто је промијењен смјер потраге за Данком: Судски вјештак објаснио

Зашто је промијењен смјер потраге за Данком: Судски вјештак објаснио

На истражном саслушању у градској судници у Брајтону речено је да је њен партнер, Рафаел Ифил, пет пута очајнички назвао 999 да покуша да добије Хитну помоћ. Како нису одговарали, натјерао је брата да одвезе Тамару до болнице у округу Ројал Сасек.

"Раф није могао да добије хитну помоћ. Провео је два сата покушавајући да је добије. Пет пута је звао и није успио", додала је мајка.

Одмах је послата у дио гдје јој је дат кисеоник прије него што је одвезена у колицима у ходник гдје је чекала више од 10 сати. 

Њена схрвана млађа сестра Мија (25), која је пожурила у болницу да буде уз њу, рекла је да је особље једноставно заборавило на њену сестру.

"Требало је да се брину о њој, али су је једноставно заборавили и она је остала склупчана у колицима у ходнику. Осјећали смо се немоћно. Било је лудо. Дали су јој антибиотике, али онда су пропустили да јој дају још једну дозу иако су јој то написали у биљешкама. То је касније прецртано, али нема објашњења зашто и нема иницијала поред прецртаног уноса. Чинило ми се као да је било тренутака када су моју сестру третирали као терет. Ни једна медицинска сестра, доктор или портир није ни погледао", рекла је Мија.

Тамарино стање је наставило да се погоршава и на крају је примљена на интензивну његу гдје је стављена на респиратор, али је умрла три дана касније, 13. децембра због сепсе, а постепено су јој отказивали органи.

Њена породица сломљеног срца рекла је да је Тамара "пропала" у болници и да је умрла након "одвратног" лијечења у Краљевском Сасексу.

Кажу да је њена смрт могла бити спријечена да је добила одговарајућу његу у Хитној помоћи и да је упропастила болничко лијечење.


Прилаз кући код које је нестала Данка и даље блокиран, стигао и багер

Прилаз кући код које је нестала Данка и даље блокиран, стигао и багер

"Никада нисам осјетила да ми се срце сломило као када су ми рекли да се моја сестра неће опоравити. Као да је била накнадна мисао. Само је остављена, скоро заборављена. Поступање према мојој сестри је било ужасно. Нико дошао да је провјери. Нико није ни стао да пита да ли имамо све што нам је потребно или да ли јој је удобно. Срце ми слама због сазнања да је њена смрт могла бити спријечена да је добила његу и пажњу која јој је била потребна".

Смрт ће бити предмет потпуне истраге након што је Џоан Ендруз, мртвозорник за Западни Сасек, Брајтон и Хоув, рекла да има разлога да сумња да је њена смрт "неприродна".

Након кратког саслушања, породица је рекла да жели објашњење зашто јој доктори "нису" пружили адекватну његу.

"Желим одговоре. Апсолутно је одвратно што нису успјели да се брину о њој како треба. Поражавајуће је знати да би она још увијек била овдје да су радили свој посао", рекла је мајка.


Медији: Родитељи мале Данке поново у полицији, нова сазнања

Медији: Родитељи мале Данке поново у полицији, нова сазнања

"Разговарали смо директно са Тамарином породицом како бисмо изразили саучешће", рекао је доктор Анди Хипс, главни оперативни директор у Универзитетским болницама Сасек НХС Фондација.

"Не могу јавно да говорим о Тамариној њези, али уопштено говорећи, несумњиво је да наше особље понекад мора да ради под великим притиском, у тешким околностима, али ће увијек дати све од себе да пруже бригу, саосјећање и достојанство својим пацијентима", додао је доктор.

Истрага ће се наставити а прелиминарни датум са најновијим сазнањима је 28. јун, преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!