Kolorado

Živjeli u izolaciji na planini pa preminuli od gladi

  • Извор: Анадолија
  • 27.07.2023. 11:32

Tri osobe, članovi iste porodice, koje su živjele u "izolaciji" na Stjenovitim planinama u Koloradu, umrle su od "gladi i hladnoće".

Prema izvještaju BBC-ja, forenzičari su objavili uzroke smrti dvije četrdesetogodišnje sestre i četrnaestogodišnjeg dječaka, čija su tijela pronađena u udaljenom kampu na Stjenovitim planinama 9. jula.

Vlasti su istakle da je nakon istrage utvrđeno da su najvjerovatnije umrli "zbog hladnih vremenskih uslova i gladi".

Srbija poražena od Grčke u polufinalu Svjetskog prvenstva

Srbija poražena od Grčke u polufinalu Svjetskog prvenstva

Međutim, nadležni su naveli da uzroci smrti još nisu utvrđeni i da se čeka kompletiranje toksikoloških izvještaja.

Prema izvještajima nacionalnih medija, kamp, koji je porodica napravila u ljeto prošle godine da bi vodila "izolovan" život, nastavio se tokom cijele zime.

Međutim, pretpostavlja se da su Rebeka Vans (42) i njen četrnaestogodišnji sin i četrdesetjednogodišnja sestra Kristin Vans umrli tokom zime.

Nastavlja se borba protiv šumskih požara na Siciliji

Nastavlja se borba protiv šumskih požara na Siciliji

Polusestra Rebeke Vans, Trevala Jara, izjavila je da je odlučila da živi u izolaciji sa svojom porodicom jer joj se "nije sviđao način na koji svijet ide".

Početkom jula, planinar u kampu Gold Krik u Nacionalnoj šumi Gunison obavijestio je vlasti nakon što je pronašao raspadnute dijelove tijela.

Vlasti su saopštile da su dva tijela pronađena u šatoru u kojem su boravili, dok je drugo tijelo pronađeno na nadmorskoj visini od približno 2.900 metara.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: