Kompanija "Oušn gejt" se oglasila

Potvrđena smrt članova posade "Titan"

  • Извор: Агенције
  • 22.06.2023. 21:22

Kompanija "Oušn gejt" potvrdila je smrt petorice putnika na nestaloj podmornici "Titan" čiji su delovi otkriveni danas na dnu okeana.

- Tugujemo zbog gubitka života. Sada vjerujemo da su naš izvršni direktor Stokton Raš, Šahzada Davud i njegov sin Sulejman Davud, Hamiš Harding i Pol-Anri Naržeole nažalost nastradali. Bili su pravi istraživači koji su imali avanturistički duh i duboku strast prema istraživanju i zaštiti svjetskih okeana. Naša srca su uz ovih pet duša i svakog člana njihovih porodica tokom ovog tragičnog vremena - navodi se u saopštenju kompanije koja je vlasnik podmornice.

Krhotine podmornice otkrivene su 500 metara od olupine "Titanika" koju su htjeli da vide. Okvir za slijetanje i zadnji poklopac nestale podmornice otkriveni su danas od strane robotizovane podmornice na daljinsko upravljanje.

To bi značilo da je podmornica pretrpjela pukotinu i implodirala pod pritiskom pod vodom i da je pet muškaraca momentalno nastradalo.

CNN prenosi da su dva dijela podmornice pronađena 3.800 metara pod vodom na nekih 500 metara od pramca čuvenog broda.

Krhotine pripadaju nestaloj podmornici - Eksperti jasni, desila se katastrofa

Krhotine pripadaju nestaloj podmornici - Eksperti jasni, desila se katastrofa

Zvaničnici još nisu naveli da li je podmornica uopšte stigla do "Titanika" ili su nastradali prije nego što su vidjeli olupinu. Trup još nije pronađen, ali su otkrivena dva veoma važna dijela cijelog sistema koji ne bi bili pronađeni da se plovilo nije rasparčalo.

- Polje krhotina implicira da je došlo do raspada podmornice. Znamo da su izgubili komunikaciju na oko 3.300 metara dubine. Tako da to zaista ukazuje na najgori scenario, a to je katastrofalan kvar odnosno implozija. Jedina spasonosna milost je to da je smrt nastupila u milisekundama i putnici nisu znali šta se dešava - navodi za spasavanje i prijatelj dvojice muškaraca zarobljenih u podmornici Dejvid Mirns.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм