Milorad Dodik

U srijedu sastanak SNSD-a i DNS-a

  • 21.10.2019. 19:12

Kojim će putem DNS, nakon brojnih medijskih spekulacija, biće jasnije u srijedu nakon sastanka sa predstavnicima SNSD-a.

Sami će izabrati politiku, kaže Milorad Dodik, i dodaje da za sada SNSD ostaje partner sa strankom Marka Pavića. Što se tiče koalicionog ugovora, on se sprovodi i biće sproveden, kaže lider najveće stranke u Republici Srpskoj. 

Da sve to nije samo slovo na papiru, dokazuje i nedavno imenovanje DNS-ovog Marka Aćića na mjesto vršioca dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

"Vjerujem da ćemo te neke stvari razjasniti, postaviti ih na pravi nivo. Ono što smo razgovarali vezano za kolaicioni nastup za nas ostaje. Što se tiče lokalnog odnosa, naš pristup je da svaka lokalna struktura i njihova i naša dogovaraju saradnju ili ako ne mogu da oni vode politike koje oni misle da treba da vode. Ja nemam potrebu da odlazim po svakoj opštini da tamo nešto peglam situaciju. Ljudi koji imaju odgovornost na lokalnom nivou nek se time bave", rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a. 

U DNS-u će morati da donesu odluku i uz koga će stati na zajedničkom nivou. Nije tajna da je Marko Pavić razgovarao sa SDS-om i PDP-om, što su nedavno potvrdili i lideri te dvije stranke. Opozocionari Republike Srpske koji djeluju na zajedničkom nivou već neko vrijeme krče put ka većini u Predstavničkom domu Palamentarne skupštine BiH. U toj priči, vode borbu za jedinog poslanika DNS-a, Nenada Nešića. 

"Poznato je da neki predstavnci DNS-a sjede sa ovim iz SDS-a i PDP-a i pokušavaju da kreiraju neke odnose. Dokle to ide, ni sam ne znam. I sam Nešić mi je govorio i rekao da su sa njim razgovarali, i ja smatram da je to korektno da obavijesti nas kao koalicione partnere. Ali koliko razumijem, stvar je DNS-a da odluči kojom će se političkom linijom baviti", naglasio je Dodik. 

Nešić će politikom za koju se opredijeli DNS. Poručio je da neće samostalno donositi političke odluke, već će odluke donositi organi stranke, te da on nije adresa za bilo kakve dogovore. U SNSD-u očekuju da će u Parlamentu BiH imati podršku DNS-a. Jasno je, kaže Dodik, da ukoliko scenarij bude drugačiji, koalicioni ugovor neće biti održiv. 

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска