Volite pesto: Pripremite ga sami!

  • 28.05.2015. 15:13

Naziv pesto vodi porijeklo od italijanske riječi pestare što znači udarati, gnječiti, a originalni recept sprema se u upravo u avanu gdje se svi sastojci gnječe.

Ako nemate avan, pesto možete praviti u blenderu ili multipraktiku.

Sastojci
3-4 šolje lišća bosiljka 3 češnja bijelog luka
100 g parmezana
20 g pinjola (ili 50 g indijskog oraha)
1-1,5 dl maslinovog ulja
kašičica (ili manje) soli

 

Priprema
Operite bosiljak, izmiksajte ga u blenderu s bijelim lukom i pinjolima. Dodajte parmezan, zatim postepeno maslinovo ulje i još miksajte da se sve sjedini u masu poput majoneze.

Pesto pripremajte samo od listova bosiljka, cvjetove i grane odvojite jer daju gorak ukus, piše Radio sarajevo.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина