VIDEO/PUBLIKA ATV-A ODLUČILA: Dušanka Majkić pobjednik ankete!

  • 09.04.2014. 18:45

Dušanka Majkić, poslanik u Predstavničkom domu PS BiH i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD, sudeći prema vašim glasovima u anketi ATV, bila bi idealan kandidat za fotelju u Predsjedništvu BIH.

Posjetioci web stranice ATV-a mogli su da biraju između Dušanke Majkić (SNSD) i Aleksandre Pandurević (SDS). Majkićeva je odnijela ubjedljivu pobjedu.

ATV ISTRAŽUJE: Koga želite u fotelji Predsjedništva BiH?

Pogledajte rezultate ankete!

anketa

 

Publika ATV-a odlučila je o pobjedniku. Nakon 48 sati glasanja na sajtu ATV-a, gledaoci su odabrali Dušanku Majkić kao idealnog kandidata za srpskog člana Predsjedništva. Zanimljivo je, tvrdi pobjednica, što su građani prvi put birali između ženskih kandidata. Ni poslije pobjede, ne mjerka fotelju Nebojše Radmanovića – odluku prepušta vrhu stranke.

"Ko će biti kandidat organi stranke donose tako da ćemo vidjeti. Što se tiče kolegice Aleksandre Pandurević koja je ne znam koliko, duplo mnaje dobila, ona je mlada ona će svoju karijeru tek graditi i to je svima jasno ali u svakom slučaju zahvaljujem svima onima koji su glasali za mene", kaže za ATV Dušanka Majkić, poslanik u Predstavničkom domu PS BiH

Aleksandra Pandurević danas je bila nedostupna za komentar. Politikolozima je logično zašto je dvojac Majkić-Pandurević dobio najviše glasova. Nije presudilo to što u partijama, najvjerovatnije, ne bi bile prvi izbor za kandidaturu - već to što su se kroz dugogodišnje nagažovanje dokazale u Sarajevu.

"Vjerovatno bi one u ponudi kandidata koji su u opticaju kandidata koji kruže kroz medije kao potencijalni kandidati za srpskog člana Predsjedništva bili svojevrsna novina i bili po svemu sudeći osvježenje i sa tog stanovišta polne zastupljenosti jer bi po prvi put imali kao protivkandidate dvije žene", objašnjava Vlade Simović, politikolog.

Aleksandru Pandurević i Dušanku Majkić kao prve kandidate odabrali su Banjalučani. Na banjalučkim ulicama prvobitno su se mogla čuti poznata imena kao što su Ognjen Tadić, Dragan Čavić, zajedno sa Nebojšom Radmanovićem i Dragom Kalabićem. Ubrzo su ih u broju glasova prestigle žene kandidati – nakon čega je u tjesnoj borbi pobjedila Aleksandra Pandurević. Druga runda glasanja nastavljena je na portalu ATV-a – po sistemu jedan klik, jedan glas – nakon čega je Dušanka Majkić dobila najveći broj glasova.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!