ATV

"ТУВ"

Објављен извјештај: Kоји аутомобили се најмање кваре?

 • 16.11.2023. 18:54

Њемачка стручна организација "ТУВ" сваке године спроведе више од десет милиона техничких прегледа, и све то обједини у свој извјештај.

У извјештају за ову годину, сазнајемо да је просјечна старост возног парка достигла нови максимум у Њемачкој, па тако износи 10 година. 

Kао резултат тога, старија возила постају све важнија за сигурност на путевима. Прије него што дамо најзанимљивије податке које је донијело истраживање, напомињемо да је у урачунавању процента кварова узета у обзир и пређена километража.

Полиција идентификовала малољетника који је дивљао аутом у Бањалуци и све снимао

Полиција идентификовала малољетника који је дивљао аутом у Бањалуци и све снимао

Kада се погледају возила која су стара три и пет година, али и укупно, побједник је "VW Golf Sportsvan".

У питању је аутомобил који се производио до краја 2020. године, и који има најмању стопу грешака и кварова (до три године стар модел има 2% грешака, а модел стар до пет година има 4,3% грешака у просјеку).

Слиједе "VW T-Roc" i "T-Cross" код возила старих до пет година, а код оних возила која су стара до седам година, доминира "Мазда CX-3" (6,5% грешака).

Према статистичкој процјени свих главних прегледа од јула 2022. до јуна 2023. године, свакоме "Мерцедес Б-класе" након девет година постиже најбољи резултат (10,5%), а од малих аутомобила посебно се истиче "Honda Jazz", која се до седам година старости квари у 8,4% случајева.

Мајка троје дјеце вози аутобус и руши све предрасуде -

Мајка троје дјеце вози аутобус и руши све предрасуде - "Живим свој сан"

На дну је један модел престигао претпосљедњу Дачију Логан - у питању је Тесла Модел 3 који већ након трогодишње експлоатације има 14,7% грешака, док са каснијим годиштима не бриљирају "BMW X5", "Seat Alhambra", "Dacia Dokker" i "Renault Twingo".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.