Спектакл

Опрали га послије 45 година – изгледа као нов

  • Извор: Б92
  • 24.04.2024. 15:07

Шевролет корвета из 1978. једва да је вожен прије него што је паркиран и остављен у гаражи да скупља прашину.

Интернет је посљедњих година преплављен "открићима" заборављених и запуштених аутомобила по амбарима и гаражама. Скоро да не прође дан а да неко не пронађе стари, напуштени класик и објави на друштвеним мрежама.

Најновије откриће је Ц3 корвета са само 1.599 миља на сату (2.570 km), која је била паркирана 45 година. Сада коначно добија љубав коју заслужује.

Екипа са Јутјуб канала ВД Детаилинг је снимила како је изгледао ауто пре и после генералног чишћења, као и сам поступак прања.

Док се већина прљавштине уклања сапуном и прањем под притиском, бранике је било теже очистити.


Заљубљеници у корвете знају да су ови дијелови направљени од пластике, а не од метала или фибергласа, а ВД Детаилинг екипа сумња да су захваљујући својој структури и избору материјала апсорбовали више прљавштине него остали панели. Ништа што добра четка и средство за чишћење не могу поправити.

Ко год да је паркирао овај класични ауто у складиште, спречио је да Corvette буде изложена сунчевим зрацима. Резултат је јарко црвена кожна унутрашњост која изгледа скоро као нова.

Ипак, то није спријечило мишеве да уђу унутра, праве гнијезда и остављају измет за собом. Темељно усисавање и рибање били су све што је кабини потребно да заблиста као прије скоро пола вијека.

Породица завршила у болници због тровања, сумња се да су ово мазали на палачинке

Породица завршила у болници због тровања, сумња се да су ово мазали на палачинке

Захваљујући напорном раду ВД Детаилинг, Корвета из '78. изгледа скоро једнако добро као и када је изашла из фабрике. Надамо се да ће власник предузети кораке да га механички среди и врати на пут.

(б92)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: