Novi dizajn

Predstavljena nova Honda Civic

 • Izvor: B92
 • 11.10.2022.17:40

Novi dizajn donosi elegantnu notu i sportsku siluetu koja je postignuta spuštanjem linije haube za 25mm u odnosu na prethodnu generaciju, dok je staklena površina povećana radi bolje preglednosti.

U poređenju sa prethodnim generacijama CIVIC-a, osnova A-stuba je pomjerena i poravnata sa središtem prednjih točkova, što automobilu daje uravnoteženiju proprociju u profilu.

Najviša tačka krova pomjerena je naprijed (u odnosu na prethodni model) sa blagim nagibom ka vratima prtljažnika, što pruža elegantniji dojam.

Uprkos novom estetskom pristupu, Honda ostaje doslijedna praktičnosti i usredsređena na potrebe vozača, pa je tako unutrašnjost udobnija i prostranija, a nova proizvodna tehnologija smanjila je težinu CIVIC-a za 20%.

Horizontalna kontrolna tabla naglašava širinu i komfor enterijera, uz visokokvalitetne materijale koji su korišćeni prilikom proizvodnje unutrašnjih elemenata.

Potpuno novi CIVIC nudi intuitivan infotejment sistem koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android sistemom i omogućava kontinuiranu povezanost putnika tokom vožnje. Kako bi se dodatno unaprijedilo iskustvo putnika, Elegance i Sport paket opreme sadrže osam, a Advance 12 premijum BOSE zvučnika.

Hondina dokazana e:HEV tehnologija pogonskog sklopa nudi se kao standard i podrazumijeva korišćenje nove 72-ćelijske litijum-jonske baterije i dva kompaktna, moćna električna motora koji su upareni sa novorazvijenim 2.0-litarskim motorom sa direktnim ubrizgavanjam (Atkinsonov ciklus).

Kombinovanjem, pogonski agregat isporučuje maksimalnu snagu motora od 135kW i 315Nm obrtnog momenta.

Novi Honda CIVIC ima četiri režima vožnje: Eco, Normal, Sport i Individual koje vozač prilagođava po potrebi. Ovaj automobil ima zadatak da postigne emisiju CO2 nižu od 110g/km što je manje od 5l/100km na WLTP testiranju.

Honda CIVIC posljednje generacije ima posebno dizajniranu strukturu rama za prednja sjedišta, pružajući tako veću udobnost putnicima.

Uz ovaj model dolazi i napredni SENSING paket bezbjednosnih funkcija kojima se postiže sigurnija vožnja. Nova prednja kamera i pregled od 100°, kao i usavšena tehnologija prepoznavanja, uvećavaju kapacitet CIVIC-a da identifikuje pješake, linije na putu, kao i druge učenike u saobraćaju.

Po prvi put, potpuno novi CIVIC je opremljen je sonarnim senzorima (četiri naprijed i četiri pozadi), a bezbjednost putnika je izvjesnija uz unaprijeđeni kočioni sistem za ublažavanje posljedica od sudara, asistenciju za održavanje vožnje u traci, kontrolu kočenja pri manjim brzinama, informacije o mrtvom uglu, nadzoru unakrsnog saobraćaja i drugo.

Kombinacijom prefinjenog i besprjekornog dizajna eksterijera, prozračnog enterijera i naprednog sistema bezbjednosti vozača, potpuno novi Honda CIVIC predstavlja savršen spoj ekonomičnosti i zavidnih performansi, što ga čini najefikasnijim i najbezbjednijim CIVIC modelom do sada.

Nova Honda CIVIC 11. generacije na srpskom tržištu dostupna je po početnoj cijeni od 35.490€, prenosi b92.

Tagovi:
 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.