Čudo u Banjaluci: Ikona Svete Trojeručice mirotoči?

 • 11.04.2017.21:40

Sveta Trojeručica mirotoči, tako nam je objasnio Nikola Vojvodić u se čijem stanu ikona i nalazi. Još od sinoć iz ikone curi žuto ulje prijatnog mirisa koje se slijeva niz zid.

Trag počinje tačno ispod ikone. Poleđina - suva.

"Odjedanput sam osjetio neki fin miris, neobični miris. Nisam znao o čemu se radi, šta se dešava i kasnije sam pogledao ovamo i vidio da se niz ikonu slijeva nešto ko ulje, da mirotoči ikona. Onda je to krenulo malo jačim mlazom i krenulo je niz zid", kaže Nikola.

Ikonu je kupio prije 15-ak dana od ikonopisca iz crkve Svete Trojice. I prije su mu se dešavale slične stvari, ali na manjim ikonama, pokoja kap na koju nije obraćao pažnju. Nikolina majka priznaje da je sin veći vjernik od nje ali da se i sama začudila kad je vidjela, kako kaže, čudo sa Trojeručicom.

"Prvo nisam vjerovala, rekla sam ma daj Nikola i tebe i tvojih gluposti i onda nakon sat, sat i po, koliko je već bilo, ja sam ušla i ne mogu da vjerujem. Onda sam se i prepala. Iskreno govoreći, ja vjerujem da postoji veća sila, ali baš ovo, čudno mi je, jednostavno zatečena sam. Ne znam šta da kažem za ovo", kaže Senka Miličević, Nikolina majka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Veza za dvije noći (12+)

  Snježna mećava zatoči dvoje potpunih stranaca u malom stanu.

 • 00:15 Serija: Bolivar (R)

  'Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.

 • 03:00 Noćni program

  Noćni program